Free songs
Membri ai Corpului Expertilor Contabili si ai Contabililor Autorizati din Romania
Contacteaza-ne: 0722.202.125

Legea contabilitatii a fost modificata. Iata noile reglementari in vigoare!

Legea contabilitatii a fost modificata, noile reglementari intrand in vigoare incepand cu data de 5 iunie. Va prezentam in continuare articole reformulate de noua legislatie.

modificari-legea-contabilitatii

Noul act normativ stabileste ca persoanele fizice care desfasoara activitati producatoare de venit, ale caror venituri sunt determinate in sistem real, au obligatia sa conduca evidenta contabila pe baza regulilor contabilitatii in partida simpla sau, la optiunea acestora, pe baza regulilor contabilitatii in partida dubla, cu exceptia situatiei in care legislatia fiscala prevede altfel. Astfel, se defineste mai exact care sunt persoanele ce conduc acest tip de contabilitate, respectiv cele ce realizeaza venituri impozitate conform Codului fiscal pentru care veniturile se determina in sistem real. 

Noile dispozitii aduc si clarificari si in ceea ce priveste persoana imputernicita sa conduca contabilitatea. Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.

Noile prevederi mai stabilesc ca in cazul in care o entitate face parte dintr-un grup de societati pentru care este obligatorie consolidarea conturilor de catre societatea mama, aceasta va putea sa prezinte un singur raport de audit daca situatiile individuale sunt aprobate concomitent cu situatiile financiare consolidate. Aceeasi situatie se va aplica si la raportul administratorilor.

Comments are closed.